Sunday Times Books LIVE Community Sign up

Login to Sunday Times Books LIVE

Forgotten password?

Forgotten your password?

Enter your username or email address and we'll send you reset instructions

Sunday Times Books LIVE

Martinus de Beer

@ Sunday Times Books LIVE

Steve se Spoeg Blok

Om jou naam en die berugte (oorwegend onregverdig, maar nie as sulks ‘n slegte ding nie) Steve se Spoeg Blok in dieselfde Google search te sien is seker genoeg om enige-iemand se hart te laat gaan staan (volg die voorafgaande link en tik dan “hemelhel” by “use Google to search SSSB” aan die regterkant van die blad in om die inskrywing te sien). Dit was met ‘n bewende finger dat ek op die link gekliek het. En toe bars ek in trane uit…

Ja ek weet big boys don’t cry, maar om sulke kommentaar te lees van iemand so suksesvol en bekend as Steve Hofmeyr was meer as wat my ou hartjie kon dra:

Ek blaai deur Martinus De Beer se HEMELHEL en my oog vang die openingsblad se aanhaling “Tussen lyne staan geskryf wat net ons weet”. Dit kom uit ‘n lied WANT NET ONS WEET, om en by uit 1995. Ek het dit ook saam Rina Hugo gedoen die eerste keer toe ek Sun City gespeel het. Dankie Martinus en ek hoop jou boek doen goed.
Is jy ‘n Bloemfonteiner?

Steve Hofmeyr sê vir my dankie. Dit is ek wat vir hom moet dankie sê – vir al die woorde, musiek en vreugde wat hy in ons almal se huise en harte ingebring het. En dankie vir die woorde waarsonder ‘n dieper betekenis in Hemelhel verlore sou gaan.

Ja, ek is ‘n Bloemfonteiner in murg-en-been. Alhoewel ek in Namibië gebore is en ‘n gedeelte van my hart altyd sal terughunker na die woestyn, woon ek die grootste gedeelte van my lewe in Bloemfontein. Ek was ongelukkig nie in Grey College nie (vir die wat weet hoekom ek dit nodig ag om te sê), maar is ‘n JF’er al die pad.

 

Recent comments:

 • <a href="http://martinusdebeer.book.co.za" rel="nofollow">Martinus</a>
  Martinus
  May 2nd, 2008 @01:01 #
   
  Top

  Well, smack me silly with a keyboard. Ben's gonna kill me... if he can find me that is. I forgot about the categories at the right side of the page and just published. Woops! "Events" is on default. My humblest of apologies if it ends up there - luckily I know he can fix things. Why is it on default, anyway? I'm very absent-minded and have a bad habit of repeating such mistakes. Maybe it's time for the official BookSA For Dummy's guide.

  Bottom
 • Ben - Editor
  Ben - Editor
  May 2nd, 2008 @01:30 #
   
  Top

  Sorry about that pesky category issue, Martinus. Your default category will be "South Africa" from now on, not "Events".

  B

  Bottom

Please register or log in to comment

» View comments as a forum thread and add tags in BOOK Chat